»» betaina HCl (acid clorhidric) converteste pepsinogenul in pepsina care, impreuna cu proteazele: pancreatina (contine tripsina, chemotripsina, elastaza, carboxipepsidaza, ribonucleaza, dezoxiribonucleaza), bromelaina si papaina, transforma proteinele din alimente in aminoacizi din care organismul sintetizeaza proteine esentiale pentru metabolismul celular
»» lactaza transforma lactoza in glucoza si galactoza care pot trece bariera intestinala
»» celulaza transforma celuloza (componenta nedigerabila a fibrelor alimentare) in glucoza; enzima celulaza nu este produsa de organismul uman de aceea este necesar aportul din exterior
»» diastaza (compusa din alfa si beta-amilaza) si micozimele (alfa amilaza-fungica) transforma amidonul in maltoza si glucoza; beta-amilaza nu exista in organismul uman de aceea este necesar aportul din exterior
»» lipaza descompune lipidele in forme absorbabile (glicerol si acizi grasi)
»» alfa d-galactozidaza descompune carbohidratii nedigerabili din legume, verdeturi, fructe (de ex.: rafinoza) in glucoza si galactoza care pot fi absorbite de celulele intestinale
- imbunatatirea fluxului si circulatiei sangvine
Compozitie
Compozitie (Per 1 tableta)
Betaina HCl ………………………….. 150 mg
Ardei-iute ……………………… 75 mg
(Capsicum annuum)(seminte)
Pepsina ………………………………. 75 mg
(1:10 000)
Papaina ………………………………… 75 mg
(2000USP unitati/mg)
Pancreatina ………………………….. 50 mg
(4x)
Lactaza ………………………………. 25 mg
(10000FCC unitati/g)
Celulaza ………………………………. 25 mg
(1017FCC unitati/g)
Diastaza ……………………………… 25 mg
(3400SKB unitati/g)
Lipaza ……………………………… 25 mg
(8000USP unitati/g)
Micozime ……………………………. 25 mg
Bromelaina ………………………… 15 mg
(2000GDU)
Sfecla rosie ………………………….. 20 mg
(Beta vulgaris)
Ghimbir ……………………………….. 10 mg
(Zingiber officinale)(radacina)
Fenicul ……………………………… 10 mg
(Foeniculum vulgare)(fruct)
Schinduf …………………………… 10 mg
(Trigonella foenum-graecum)(seminte)
Musetel ……………………………. 10 mg
(Matricaria chamomilla)(floare)
(Mentha x piperita)(frunza)
Alfa d-Galactozidaza ………………………………. 10 mg
Mod de administrare
Cate 1 tableta/zi la masa (sau la nevoie) sau conform recomandarii consultantului de specialitate.