TERMENI SI CONDITII

Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.plantbox.ro implica acceptarea Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos.

Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

Site-ul www.plantbox.ro , este detinut si administrat de S.C Real Natura Shop S.R.L, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 38500887, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/19289/2017,   cu sediul in Strada Dr. Alexandru Locusteanu nr. 8, Bloc D77,  Etaj 1, Sector 5, Bucuresti, Romania. Tel. 0736 920 930, e-mail: contact@plantbox.ro.

Vizitator – orice persoana care acceseaza site-ul www.plantbox.ro indiferent de motiv.

Cont – sectiune din site formata dintr-o adresa de e-mail valida  si o parola care permite clientului/consumatorului transmiterea comenzii si contine informatii despre acesta.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre SC Real  Natura Shop S.R.L. si client, prin care acesta transmite SC Real  Natura Shop S.R.L. intentia sa de a achizitiona produse prin intermediul site-ului www. plantbox.ro.

Client – persoana fizica care are calitatea de utilizator al site-ului www.plantbox.ro si care a plasat cel putin o comanda pe acest site.

Contract la distanta – orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Date personale – informatiile pe care le colectam de la dumneavoastra, pe baza carora puteti fi identificat.

Acestea  includ numele dumneavoastra, adresa, numarul de telefon ,  adresa de e-mail, varsta, sexul etc.

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre plantbox.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea plantbox.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Continutul site-ului www.plantbox.ro, imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea SC Real  Natura Shop S.R.L.si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

Folosirea fara acordul SC Real  Natura Shop S.R.L. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.     www.plantbox.ro si logo-ul www.plantbox.ro sunt marci inregistrate ale SC Real  Natura Shop S.R.L.

Modificarea, copierea, transmiterea, reproducerea, includerea în alte lucrari a continutului acestui site sau a oricarei parti sunt interzise.

PRELUCRAREA DATELOR

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, plantbox.ro are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor ((nume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică, IP)  este: informarea utilizatorilor / clientilor  privind situatia contului lor de pe plantbox.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, etc.

Prin completarea datelor dvs. in formularul de Creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a SC Real  Natura Shop S.R.L.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale.

Clientii au dreptul de a solicita stergerea totala sau partiala a datelor cu caracter personal.

Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate mai sus in baza unei cereri scrise, semnate si datate, inaintata la contact@plantbox.ro.

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor.

PRET

Toate prețurile expuse pe site sunt exprimate în lei și sunt valabile numai și numai la momentul publicării lor pe site.

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie .

Cheltuielile de expeditie aferente sunt detaliate pe Site inainte de plasarea Comenzii.

Toate preturile produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului www.plantbox.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

Pretul, modalitatea de plata  sunt specificate in comanda.

Vanzatorul va emite catre client o factura pentru produsele si serviciile livrate, obligatia clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face online (card bancar), prin cont  sau ramburs.

Preturile sunt actualizate periodic, contin TVA.

Modalități de plată

Utilizatorul va achita contravaloarea   produselor comandate prin utilizarea uneia din modalitatile prevazute la finalizarea   comenzii în coșul de cumpărături: plata ramburs (la primirea coletului), prin card bancar on-line sau prin cont.

 • Numerar (ramburs) curierului la livrare. Prin plata ramburs puteti achita contravaloarea comenzii dumneavoastra la momentul primirii coletului. Plata se va face in lei, integral, la livrare.
 • Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard).

Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar „ este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)

se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

– „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului  sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

-prin transfer bancar in contul SC REAL NATURA SHOP S.R.L. RO36INGB0000999907392827 deschis la  ING BANK. Livrarea produselor se face dupa confirmarea platii.

Indiferent de modalitatea de   plată aleasă, toate plățile vor fi efectuate în lei.

Prin acceptarea prezentelor   condiții generale, utilizatorul confirma in mod expres ca este de acord cu achitarea   catre societate, in integralitate a contravalorii mărfurilor comandate prin   magazinul on-line. Utilizatorul   primește odata cu produsele comandate factura în care vor fi indicate produsele    comandate, prețul produselor, precum și prețul serviciului  pentru livrare.

LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata doar prin intermediul unui operator de curierat rapid, pretul transportului fiind de 15 lei.

Livrarile se vor efectua, in medie, in termen de 48 – 72 de ore din momentul confirmarii  comenzii.

Comenzile plasate după ora 16, precum și sâmbătă, duminică sau în zile oficiale nelucrătoare, se prelucrează în următoarea zi lucrătoare.

Livrările se realizeaza, pe   intreg teritoriul României. La livrare destinatarul semnează dovada de predare-primire, care confirmă livrarea in integralitate si fara deficienta a produselor comandate

In cazul in care produsul nu va fi livrat in termenul sus-mentionat, Clientul va fi informat, prin e-mail, cu privire la noul termen de livrare al comenzii.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre curier.

Puteti  sa specificati anumite aspecte referitoare la livrare ( ora de livrare, adresa sau puncte de reper),prin introducerea in casuta de observatii a  acestor lucruri inainte de finalizarea comenzii.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar specificat , in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Taxele de livrare contin TVA legal.

Livrare gratuita la comenzi mai mari de 200 lei.

RETUR

Conform O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative,  consumatorul are dreptul sa notifice in scris SC Real  Natura Shop S.R.L. retragerea din contractul la distanta, fara a justifica decizia de retragere in termen de 14 zile calendaristice, calculat de la data intrarii in posesia fizica a produsului/produselor.

Ca atare, consumatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a produselor comandate, sa notifice in scris, printr-un e-mail, transmis la adresa retur@plantbox.ro decizia sa de a renunta la produsele comandate.

Pentru a va exercita dreptul de retragere va rugam sa completati formularul de retur.

Aveti obligatia ca in termen de cel mult 14 zile de la data comunicarii deciziei de retragere sa returnati produsele la urmatoarea adresa: Bucuresti, str. Emil Racovita nr.22A, Bloc I13 scara 2, Ap.48 sector 4, cod postal 041751, Romania, doar prin curierat rapid.

SC Real  Natura Shop S.R.L. va restitui clientului contravaloarea produselor comandate, in termen de 30 zile calendaristice de la data receptionarii acestora.

SC Real  Natura Shop S.R.L. va restitui contravaloarea produselor comandate  prin virament bancar in contul bancar indicat de client.

Costul generat de returul produselor va fi suportat de catre client.

In cazul in care clientul doreste returul partial al unei comenzi, adica numai a unor produse din comanda, SC Real  Natura Shop S.R.L.va restitui numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze, fara  a returna costul ocazionat de livrarea produselor. Si in acest caz costul generat de returul produselor va fi suportat de catre client.

Toate produsele pe care le returnezi trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost primite. Trebuie sa returnezi produsele in ambalajul original, insotite de etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original (unde este cazul).

Produsele care urmeaza a fi returnate trebuie sa fie sigilate, intacte si nedeteriorate.

Produsele de ingrijire personala care au fost desigilate nu vor fi acceptate la retur conform legii in vigoare.

RESPONSABILITATI

O parte din continutul site-ului, respectiv textele, descrierile produselor, caracteristicile lor tehnice, imaginile si simbolurile lor, este pusa la dispozitia noastra de producatorii si furnizorii parteneri. Din acest motiv, SC Real  Natura Shop S.R.L.  nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile create de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe site.

Imaginile prezentate pe site au rol exemplificativ, iar produsele efectiv livrate pot fi diferite comparativ cu imaginile existente pe site in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.)

Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor sau prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.

Nu folositi informatiile prezente in aceste pagini, in scopul diagnosticarii sau tratarii  problemelor de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Cititi cu atentie  prospectul. Daca aveti  probleme de sanatate adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a preveni,trata, vindeca, diagnostica,  nici-o boala.

POLITICA DE UTILIZARE  Cookie-uri

Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de SC Real  Natura Shop S.R.L.

Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite Cookie-urile?
Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile plantbox.ro pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web).Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea Cookie-urilor
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

LITIGII

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana.

Partile vor depune toate eforturile pentru a solutiona pe cale amiabila, orice disputa decurgand din prezentul Contract aparuta intre client si Vanzator. In cazul in care acest lucru nu este posibil, litigiul va fi inaintat spre solutionare instantelor competente.

Ultima actualizare: 19.11.2018

Sus